En dag i Kragerø
 
En stille morgen blir jeg vekket av skrik og skrål fra fiskemåkene, som hekker på en liten holme rett utenfor hytta. En mink svømmer mot holmen med reiret deres. Jeg rekker å hente kamera, men sjekker dessverre ikke lukkerinnstillingene godt nok. Resultatet er uskarpe bilder pga for lang lukkertid. Heldigvis har minken allerede fanget en ulke og utgjør ikke en reell trussel mot reiret denne gangen. Måkene er imidlertid ikke overbevist og jager minken til den er ute av synet. Den amerikanske forvillede minken fra pelsdyrfarmer tar gjerne egg og fugleunger, så jeg fulgte opp med en telefon til viltnemda for å høre om det er noe de kan gjøre.Jeg ble bedt om å ringe tilbake om minken får unger eller slår seg til i en kjeller. 
 
Seinere samme dag drar jeg på tur på en større naboøy. Jeg har bestemt meg for å utfordre meg selv til svarthvitt foto i furuskog. Jeg ender imidlertid opp på en slette hvor jeg finner en svart orm mellom bregnene. Magen er stor, så den har kanskje fått i seg en frosk. Jeg antar at det er en hoggorm siden den er helsvart på oversiden. Etter en kommentar fra en svensk dame til bildet jeg la ut på facebookgruppen "nordiske naturfotografer", kommer jeg til at med runde, svarte pupiller er det buorm/snok.
 
Kvelden avsluttes denne kvelden med en formasjon av uvanlige skyer i rødt.
 
Fortalt av Erik Østlyngen, BioFoto Østlandet
 
 
 
Vil du se bilde større, klikk på ønsket bilde. Du kan manøvrere mellom bildene i stor størrelse også.
 

Om Erik Østlyngen:

63 år, ingeniørutdannet, nå pensjonist. Bor i Sagene bydel i Oslo. Hobbyfotograf fra 13 års alderen. Natur, spesielt fugler, har blitt en større del av motivvalget de siste ti årene. Biofotomedlem siste fem år. Deler bilder fra eget websted hegdehaugen.com og på facebook.